Krehké domáce cesto
1
porcia
15
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
315
g
hladká múka
1
PL
cukor
1
KL
soľ
225
g
studené maslo
trochu
ľad
postup
1.
Do malého hrnčeka si dáme pár kociek ľadu. Vo veľkej mise zmiešame múku s cukrom a soľou. Maslo nakrájame na kocky a pridáme ho do misy. Pomocou rúk všetko začneme miesiť dokopy a pridáme 120 ml ľadovej vody a pomocou varešky cesto spojíme dohromady.
2.
Ak je cesto príliš husté pridáme ešte lyžicu ľadovej vody. Cesto poriadne vypracujeme, rozdelíme na dve časti, zabalíme do potravinárskej fólie a vložíme aspoň na hodinu do chladničky.
3.
Cesto v chladničke by malo vydržať 3 dni, v mrazničke dokonca niečo cez mesiac.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.