Jamajské grilované kura
4
porcie
110
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
1/2
hrnček
ocot
2
PL
rum
2
ks
chilli paprika
1
ks
šalotka
4
ks
jarná cibuľka
1
PL
sušený tymián
2
PL
olivový olej
2
KL
soľ
2
KL
mleté čierne korenie
4
KL
mleté nové korenie
4
KL
mletá škorica
4
KL
mletý muškátový oriešok
4
KL
mletý zázvor
2
PL
melasa
1/2
hrnček
limetová šťava
postup
1.
Do mixéra dáme ocot, rum, chilli papričky, šalotku, jarnú cibuľku, tymian, olivový olej, soľ, korenie, škoricu, muškátový oriešok, zázvor a škoricu. Všetko zmixujeme dohladka, aby nám vznikla pikantná pasta.
2.
Kurča umyjeme, rozporcujeme, uložíme do pekáča a zalejeme pripravenou pastou. Pokvapkáme ho limetovou šťavou a na noc vložíme do chladničky. Kúsky kurčaťa na druhý deň vyberieme z marinády a zostávajúcu marinádu chvíľu prevaríme a použijeme ju ako omáčku ku kurčaťu.
3.
Kúsky kurčaťa opečieme na rozpálenom grile zo všetkých strán. Počas pečenia ho potierame zvyšnou marinádou.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.