Turecký kebab
4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
kuracie mäso
1/4
hrnček
cukor
1/3
hrnček
sójová omáčka
1/4
hrnček
olej
1
KL
sušený cesnak
2
PL
citrónová šťava
1
štipka
soľ
1
štipka
mleté čierne korenie
3
ks
farebná paprika
4
ks
šalotka
postup
1.
V miske zmiešame cukor, sójovú omáčku, olej, citrónovú šťavu, sušený cesnak, soľ, korenie a vymiešame hustejšiu marinádu. Kuracie mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky a namočíme do marinády. Vložíme ho aspoň na hodinu do chladničky.
2.
Medzitým si na väčšie kocky nakrájame papriku a šalotku. Na ihlu striedavo napichujeme mäso, papriku a šalotku. Pripravené špízy grilujeme alebo opečieme v panvici na troške oleja zo všetkých strán.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.