Bravčové mäso na pive
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
bravčové mäso
podľa chuti
soľ
60
g
bravčová masť
60
g
cibuľa
100
g
mrkva
1,5
dl
svetlé pivo
30
g
masť
30
g
hladká múka
15
g
cukor
1/4
ks
citrón
postup
1.
Mäso umyjeme, pokrájame na menšie kocky a posolíme.
2.
V rajnici na masti upražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané mäso, podlejeme vodou a dusíme pod pokrývkou. Počas dusenia pridáme k nemu postrúhanú očistenú mrkvu a prilievame pivo.
3.
Mäkké mäso vyberieme zo šťavy. Šťavu zahustíme bledou zápražkou, povaríme, pridáme citrónovú šťavu a cukor, zamiešame a polejeme ňou mäso.
4.
Podávame so žemľovými knedľami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.