Teľacie kolienko na hrášku
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
teľacie koleno
60
g
maslo
podľa chuti
soľ
15
g
hladká múka
150
g
hrášok
postup
1.
Mäso pokrájame po dĺžke na 120 g kúsky a posolíme. Opečieme na masle, podlejeme vodou a za častého polievania upečieme v rúre do zlata. Mäkké mäso vyberieme.
2.
Šťavu odparíme na tuk, zaprášime múkou, upražíme do zlata, zalejeme vývarom alebo vodou a dobre povaríme.
3.
Precedíme cez sitko a do šťavy vložíme hrášok z konzervy alebo čerstvý udusený na masle a posolený.
4.
Mäso uložme na misu, polejeme šťavou a obložíme hráškom. Podávame s dusenou ryžou alebo varenými zemiakmi.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.