Teľacie stehno špikované údenou slaninou
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
teľacie mäso zo stehna
podľa chuti
soľ
60
g
maslo
40
g
cibuľa
50
g
údená slanina
30
g
hladká múka
postup
1.
Teľacie stehno odblaníme a prešpikujeme údenou slaninou pokrájanou na hrubšie rezance.
2.
Na pekáč dáme maslo, nahrubo pokrájanú cibuľu, posolené mäso, podlejeme vodou a pečieme za občasného polievania šťavou.
3.
Mäkké, do zlata upečené mäso vyberieme, šťavu odparíme, zaprášime múkou, upražíme do ružova, zalejeme vývarom alebo vodou, dobre povaríme a precedíme cez sitko.
4.
Upečené mäso pokrájame, uložíme na misu a polejeme šťavou. Podávame s dusenou ryžou alebo varenými zemiakmi.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.