Pridať recept

Tvarohové sufflé s jahodovou omáčkou

Tvarohové sufflé s jahodovou omáčkou
Zdroj: vegetarianka3

ingrediencie

1 hrnček
mäkký tučný tvaroh
1 hrnček
čerstvé jahody
3 ks
vajce
3 PL
cukor
1 štipka
soľ
trochu
lístky mäty

postup

1.
Vhodné hrnčeky vymastíme maslom a vysypeme múkou. V mise rozmiešame vaječné žĺtky s tvarohom a cukrom. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do tvarohovej hmoty a hrnčeky cestom naplníme do 2/3. Hlboký plech naplníme vodou a hrnčeky postavíme do vody. Všetko vložíme od rúry vyhriatej na 250 °C a takto vo vodných kúpeľoch pečieme 20 minút.
 
2.
Jahody nakrájame na malé kúsky a v menšom hrnci ich zmiešame s vanilkovým cukrom a uvaríme z nich hustú omáčku. Hrnčeky s horúcim sufflé ihneď po upečení rozdelíme na taniere a každú porciu polejeme jahodovou omáčkou a dozdobíme mätovými lístkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať