Koláč Tres Leches
25
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
10
ks
vajcia
300
g
kryštálový cukor
300
g
hladká múka
1
balíček
vanilkový cukor DrOetker
1
balíček
prášok do pečiva DrOetker
1/2
liter
sladká smotana
410
g
kondenzované mlieko
850
ml
mlieko
1
dl
rum alebo podľa chuti
karamelová poleva
postup
1.
Bielka oddelíme od žĺtok, žĺtka vymiešame so 150 g cutru.
2.
Osobitne v druhej miske vybijeme sneh z bielok a pridáme druhú polovicu cukru (150g) a vanilkový cukor. Obe zmesi spojíme a k nim pridáme múku s práškom do pečenia.
3.
Pripravíme si hlbší plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom. Zmes nalejeme na plech a dáme piecť. Pečieme do zlatista.
4.
Upečenú piškótu necháme vychladnúť. Vyberieme ju z plechu a dáme dole papier.
5.
Pripravíme si zmes, ktorou ho prelejeme. V nádobe zmiešame smotanu, mlieko a kondenzované mlieko, rum (nemusí). Polovicu tejto mliečnej zmesi vylejeme do plechu, v ktorom sme piekli koláč.
6.
Do toho vložíme piškótu a zvyšnou zmesou polejeme piškótu zhora. Piškótu narežeme na kocky a cháme tekutinu vpiť. Koláč polejeme karamelovou polevou a necháme vychladnúť. Najlepší je z chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.