Krémeš starej mamy
8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
250
ml
voda
150
g
margarín
1
štipka
soľ
150
g
hladká múka
6
ks
vajce
Plnka
500
ml
mlieko
2
balíčky
puding zlatý klas
150
g
kryštálový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
250
g
Hera
Šľahačka
2
ks
smotana na šľahanie
2
balíčky
stužovač šľahačky
1
balíček
vanilkový cukor
podľa chuti
práškový cukor na posypanie
postup
1.
V hrnci zohrejeme vodu, pridáme štipku soli a Heru. Zmes rozpustíme a za stáleho miešania keď začne vrieť primiešame hladkú múku. Miešame približne minútu, odstavíme ju a necháme vychladnúť. Postupne do nej zašľaháme všetky vajíčka. Hotové cesto rozdelíme na dve rovnaké polovičky, natrieme ich na dva plechy vymastené tukom a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180°C približne 15 minút.
2.
Medzitým si pripravíme plnku. Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme hladký krém. Necháme ho vychladnúť a potom k nemu primiešame Heru s vanilkovým cukrom. Vymiešame hladkú plnku, ktorú natrieme na jeden plát upečeného cesta.
3.
Smotanu na šľahanie vymiešame so stužovačom a vanilkovým cukrom. Rozotrieme ju na plnku, prikryjeme druhým plátom cesta a dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním koláč nakrájame a posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.