Pečené plnené kurča
4
porcie
110
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
2
ks
cibuľa
150
g
kuracia pečienka
1/2
vetvička
petržlenová vňať
4
ks
suchá žemľa
150
ml
mlieko
trochu
strúhanka
1
ks
vajce
podľa chuti
soľ
trochu
olej
podľa chuti
mleté čierne korenie
1
vetvička
tymian
1
vetvička
šalvia
100
ml
biele víno
trochu
kurací vývar
2
ks
mrkva
postup
1.
Kurča umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme ho a brušnú dutinu posypeme soľou.
2.
Suché žemle nakrájame na kocky a namočíme ich do mlieka. Kuracie pečienky naškriabeme nožom. Cibuľu opražíme na rozpálenom oleji domäkka. Bielky oddelíme od žĺtka, ktoré rozšľaháme. Do misy dáme vyžmýkané žemle, pečienky, cibuľu a žĺtok. Zmes dochutíme soľou, korením a nasekanou vňaťou.
3.
Bielok vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne ho primiešame do plnky. Takto pripravenou plnkou naplníme brušnú dutinu umytého kurčaťa. Dutinu môžeme zašiť niťou alebo ju uzavrieť špáradlami.
4.
Kurča dochutíme soľou, potrieme olejom a posypeme tymianom. Druhú cibuľu nakrájame pod kurča spolu s mrkvou. Prilejeme vývar, pridáme bylinky a prikryté kurča pečieme pri teplote 200°C približne hodinu.
5.
Potom kurča odkryjeme, podlejeme vínom a dopečieme.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.