Pridať recept

České dolky s lekvárom, tvarohom a kyslou smotanou

České dolky s lekvárom, tvarohom a kyslou smotanou
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
50 g
práškový cukor
50 g
maslo
4 dl
mlieko
20 g
droždie
1 ks
vaječný žĺtok
podľa chuti
soľ, citrónová kôra, masť na vyprážanie

PLNKA

podľa chuti
lekvár, tvaroh, kyslá smotana

postup

1.
Preosiatu múku, trochu osolíme, pridáme cukor, postrúhanú kôru, z droždia pripravený kvások, vlažné mlieko so žĺtkami a s rozohriatym maslom a všetko spolu vymiešame a necháme vykysnúť.
 
2.
Z vykysnutého cesta vykrajujeme lyžicou rovnaké kúsky, ktoré sformujeme do tvaru bochníčka, dáme ich na vymastený plech a necháme vykysnúť.
3.
Potom ich rukou roztlačíme, v horúcej rúre rýchlo osušíme a postupne vkladáme do panvice z rozpálenou masťou, kde ich z obidvoch strán vypražíme do červena. Trochu vychladnuté potrieme lekvárom, posypeme tvarohom a prelejeme kyslou smotanou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať