Zapečený karfiol s bešamelovou omáčkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
karfiol
30
g
maslo
30
g
strúhanka
30
g
tvrdý syr
podľa chuti
soľ
BEŠAMELOVÁ OMÁČKA
30
g
maslo
30
g
hladká múka na zápražku
1
ks
cibuľa
1
ks
bobkový list
5
dl
mlieko
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
Karfiol očistíme a v slanej vode uvaríme do mäkka.Ohňovzdornú misu vymastíme, urovnáme do nej karfiol, polejeme omáčkou, posypeme strúhankou, syrom, pokvapkáme roztopeným maslom a upečieme.
2.
BEŠAMELOVÁ OMÁČKA : Z múky a masla pripravíme zápražku, zalejeme ju horúcim mliekom, pridáme postrúhanú cibuľu, mleté korenie, soľ, bobkový list a varíme 20 minút. Hotovú omáčku precedíme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.