FOTORECEPT: Citrónové kura na masle
4
porcie
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
celé kura
1/4
šálka
hrubá soľ
3
PL
citrónová šťava
Marináda
6
ks
citrón (nastrúhaná kôra)
1
strúčik
pretlačený cesnak
1/4
šálka
nadrobno nasekaná petržlenová vňať
2
PL
nadrobno nakrájaná cibuľa
6
PL
maslo
Na dokončenie
8
ks
bobkový list
4
ks
citrón
postup
1.
V miske zmiešame hrubú soľ s citrónovou šťavou.
2.
Uvolníme kožu na kurati a vsunieme pod ňu a do brušnej dutiny soľnú zmes. Kura vložíme do veľkého plastového sáčku a dáme na 4 hodiny do chladu.
3.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Suroviny na marinádu zmiešame so zmäknutým maslom a potrieme ňou celé kura.
4.
Kura dáme na pekáč prsiame hore. Pečieme asi 40 minút, potierame vypečenou šťavou, okolo rozložíme bobkové listy a nakrájané citróny. Potom pekáč prikryjeme alobalom, teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme za občasného potierania vypečenou šťavou ešte asi 40 minút. Približne 15 minút pred dokončením pečenia odstraníme alobal, aby sa na kurati vytvorila chrumkavá kôrka. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.