Bravčové filety s jablkami
4
porcie
180
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
jablko
2
poháre
suché biele víno
2
ks
bravčové mäso
1
podľa chuti
soľ
1
podľa chuti
mleté čierne korenie
4
PL
olivový olej
postup
1.
Pokrájame jablká a vyberieme jadrovník. Poukladáme do misy, zalejeme vínom a neháme 2 hodiny marinovať. Rúru zohrejeme na 200 stupňov celzia. mäso osolíme, okoreníme a preložime do vymasteného pekáča. Pečieme 10 minút, potom prilejeme polovicu vína, v ktorom sa marinovali jablká. Mäso obrátime a pečieme ďalšich 20 minút. Potom poukladáme okolo mäsa jablká a pridáme ešte víno. Pečiem ďalšich 30 minút.
2.
Mäso pokrájame a preložíme na servírovaciu misu, jablka uložíme okolo. Podávame horúce so zemiakovým pyré.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.