Orechovo-karamelové rezy s gaštanovou plnkou
30
porcií
62
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
5
PL
cukor práškový
5
PL
polohrubá múka
1
ks
kypriaci prášok DrOetker
100
g
mleté orechy
Plnka
1/2
ks
maslo
1
ks
gaštanové pyré
3
PL
cukor práškový
1
ks
puding zlatý klas
250
ml
mlieko
Karamelová šľahačka
2
ks
šľahačka v prášku
1
ks
stužovač šľahačky
3
dl
mlieko
4
PL
cukor
postup
1.
Vyšľaháme bielky, pridám práškový cukor a do tuhá vyšľaháme. Pridáme žltky a do vyšľahaného zľahka zamiešame orechy a múku. Vylejeme na plech vystlaný papierom a upečieme.
2.
Z cukru upalíme karamel a zalejeme mliekom, rozvaríme a necháme vychladnuť
3.
Kým karamelové mlieko chladne, pripravíme si plnku. Z mlieka si uvaríme puding a z masla a cukru vyšľaháme a pridáme gaštanové pyré. Zašľaháme a pridáme vychladený puding.
4.
Z piškoty odstránime papier a rozotrieme plnku. Na plnku vyšľaháme karamelovú šľahačku. Vrch posypeme strúhanou čokoládou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.