Pridať recept

Jahodovo-rebarborový koláč

ingrediencie

4 ks
vajce
100 g
hrubá múka
200 g
práškový cukor
50 g
maslo
150 g
jahody
150 g
rebarbora
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Žĺtky vymiešame s polovicou práškového cukru do peny. Pridáme múku, rozpustené maslo a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a zvyšného cukru.
 
2.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, navrch poukladáme umyté a očistené jahody a rebarboru. Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry a po upečení ho posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodový koláč s mascarpone krémom
Tip od nás: Svieži jahodový zákusok s mascarpone krémom. Chutí ako z cukrárne
Zákusok na spôsob torty sa hodí na rôzne príležitosti. Jemný piškótový korpus, krém a jahodová plnka spolu...
Vyskúšajte najlepšie koláče za posledný mesiac
Vyskúšajte najlepšie koláče za posledný mesiac: Máj ovládli jahodové a citrónové dobroty
Kysnuté koláče, fantastické ovocné rezy i nepečené dezerty, ktoré vás opantajú svojou krásou a sviežosťou.
Rebarbora
Sezóna rebarbory už začala: Takto ju však nikdy nekonzumujte! (VIDEO)
Aj vy patríte k milovníkom rebarbory? V akom stave ju však nekonzumovať?
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Nepečené jahodové zákusky hotové za pár minút
Nepečené jahodové zákusky: Tieto sú krásne, a pritom super jednoduché
Kto má rád jahody a sladko-svieže krémy, skrátka musí ochutnať tieto vynikajúce nepečené maškrty.