Pridať recept

Rebarborový koláč s tvarohom

Rebarborový koláč s tvarohom
Zdroj: pokladyslovenskejkuchyne
8
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

500 g
hladká múka
250 g
maslo
1 ks
vajce
1 štipka
soľ
2 PL
cukor práškový

Plnka

4 stonky
rebarbora
250 g
hrudkovitý tvaroh
2 ks
vaječný žĺtok
1 ČL
citrónová šťava
4 PL
hnedý cukor

postup

1.
Múku, zmäknuté maslo, vajce, soľ a cukor si vymiešame, aby nám vzniklo pekné tuhé cesto. Dáme ho na 15 minút do mrazáku, aby nám stuhlo a lepšie sa vaľkalo.
Rebarborový koláč s tvarohom
Rebarborový koláč s tvarohom
Zdroj: pokladyslovenskejkuchyne
 
2.
Zatiaľ si dáme rozpáliť rúru na 170 C. Cesto si rozdelíme na dve časti, jedna nech je troška väčšia. Tú si rozvaľkáme na kruh a dáme do vymasteného okrúhleho pekáča. Prstami vytláčame boky hore, aby nám potom plnka nevytekala do plechu.
3.
Cesto popicháme vidličkou, aby sa nám pri pečení nevzdúvalo. Rebarboru nakrájame na 1 cm kúsky dáme na cesto do plechu. Tvaroh vymiešame s dvomi žĺtkami, lyžičkou citrónovej šťavy a cukrom.
4.
Vylejeme ho na rebarboru. Menšie cesto si rozvaľkáme a nožom, alebo radličkou pokrájame na pásiky. Tie poukladáme na koláč do mriežky. Posypeme hnedým cukrom a dáme piecť do vyhriatej rúry 170 C na 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať