Maslové rizoto s hubami
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
šálky
čerstvé huby
2
šálky
ryža
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
3
PL
olivový olej
3
PL
maslo
5
dl
vývar
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1
dl
biele víno
postup
1.
Huby dokonale očistíme, umyjeme a pokrájame. Maličké klobúčiky necháme v celku. Cibuľu pokrájame na drobné kocky, cesnak na plátky. Ryžu prepláchneme vlažnou vodou.
2.
V hlbšej panvici zohrejeme olivový olej a opražíme na ňom cibuľu, cesnak a huby. Po chvíli pridáme ryžu a premiešame.
3.
Zalejeme tretinou horúceho vývaru alebo vody a počkáme, kým sa vývar úplne vstrebe. Mierne premiešame, osolíme a okoreníme.
4.
Zalejeme vínom, stíšime plameň a stále miešame. Ak treba, podlievame horúcim vývarom.
5.
Keď ryža takmer zmäkne, začneme po lyžiciach pridáme maslo a neprestávame miešať. Maslo sa postupne vstrebe a celá hmota sa zvláčni. Podávame s čerstvým šalátom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.