FOTORECEPT: Jelenie rezy s karamelovým krémom
30
porcií
57
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
múka polohrubá
1
ks
vajce
75
g
cukor práškový
1
ČL
salajka
50
g
maslo
trochu
mlieka
plnka
150
g
kryštálový cukor
150
ml
silná čierna káva
150
ml
mlieko
5
PL
polohrubá múka
podľa chuti
rum
250
g
maslo
1
ks
vanilkový cukor
100
g
cukor práškový
postup
1.
Z uvedených surovin na cesto vypracujeme tak,že si v troške mlieka zhasíme jeleniu soľ"salajku" a pridáme do múky a vypracujeme,Cesto rozdelíme na polovicu.jednu polku dáme bokom a druhu tiež rozdelíme na polovicu a každú polku vyvaľkáme na tenko vo veľkosti plechu.
2.
Cesto položíme na vymastený plech,popicháme vidličkou a upečieme.Dávame pozor,lebo ak je cesto hotové,tak potom rýchlo hnedne.Cesto by malo mať zlatistú farbu.
3.
Po upečení väčšiu polovicu plnky natrieme na jeden plat,druhy rozrežeme na polovicu a zbytok natrieme na polku a položíme na prvý,tak aby vrchna čast bola čistá.
4.
Vrch pocukrujeme.Necháme postať aspoň 12 hod.aby cesto dobré zmäklo.Potom je jemné,lahodné.
6.
Plnku som robila podľa tohto receptu.http://dobruchut.azet.sk/recept/36344/fotorecept-karamelovo-kavova-plnka/
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.