Ryžový koláč
8
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
lístkové cesto
100
g
guľatozrnná ryža
500
ml
mlieko
1
balíček
vanilkový cukor
1
štipka
soľ
15
g
želatína
50
ml
voda
4
ks
žĺtok
60
g
cukor
350
ml
smotana na šľahanie
postup
1.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka ho prenesieme na plech. Vložíme ho do rúry na 10 minút a takmer ho upečieme.
2.
Ryžu zalejeme vriacou vodou a necháme ju odkvapkať. Mlieko, vanilkový cukor, soľ uvaríme a pridáme ryžu. Varíme ju domäkka, potom k nej pridáme želatínu pripravenú podľa návodu na obale.
3.
Žĺtky zmiešame s cukrom a pridáme do ryžovej hmoty. Zmes necháme takmer vychladnúť a potom k nej primiešame vyšľahanú šľahačku.
4.
Pripravenú plnku navrstvíme na predpečené lístkové cesto a opäť ho vložíme na 10 minút piecť do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.