Krémový orechový koláč s brusnicami
8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
200
g
maslo
100
g
kryštálový cukor
5
ks
vajce
60
g
kakao
250
g
mleté lieskové orechy
1
KL
škrob
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
Krém
200
g
brusnice
100
g
práškový cukor
400
ml
smotana na šľahanie
Poleva
150
g
tmavá čokoláda
70
g
maslo
trochu
brusnice na ozdobu
postup
1.
V miske zmiešame maslo s kryštálovým cukrom do penista a primiešame vajíčka. Kakao zmiešame s mletými orechmi, kypriacim práškom do pečiva a škrobom. Do maslovej peny primiešame sypkú zmes a vymiešame hladké cesto.
2.
Cesto rozotrieme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Korpus vložíme do rúry a pri teplote 180°C pečieme približne 25 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho vyklopíme na kuchynskú dosku.
3.
Do hrnca dáme brusnice a práškový cukor, chvíľu ich povaríme a odstavíme z ohňa. Smotanu vyšľaháme a vmiešame k nej vychladnuté brusnice. Tento krém natrieme na vychladnutý korpus a poriadne ho uhladíme.
4.
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s maslom. Pripravený koláč polejeme čokoládovou polevou, ozdobíme brusnicami a dáme ho stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.