Pridať recept

Kačacie prsia s brusnicovou omáčkou

Kačacie prsia s brusnicovou omáčkou
Zdroj: muz_s_vareskou

ingrediencie

4 PL
brusnicový džem
150 ml
červené víno
kačacie prsia
1 PL
maslo
1 PL
cukor hnedý
1 PL
sójová omáčka
balzamikový ocot
mleté čierne korenie
olivový olej
soľ

postup

1.
Kačacie prsia narežeme na koži priečne a aj pozdĺžne tak, aby vznikli menšie štvorčeky. Prsia osolíme a okoreníme čerstvo namletým korením. Olej spolu s maslom rozpálime na panvici a opekáme kačacie prsia najskôr kožou dolu asi 5 minút. Potom ich otočíme a opekáme aj z druhej strany 5 minút.
 
2.
Do zapekacej misy vložíme kačacie prsia a vložíme ich do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme asi 15 minút. Potom z panvice vylejeme výpek, ale panvicu neumývame. Pridáme maslo a keď sa rozpustí pridáme hnedý cukor. Premiešame a necháme chvíľku karamelizovať. Následne pridáme džem, sójoví omáčku a balzamikový ocot. Podlejeme červeným vínom, až kým nám omáčka nezhustne na požadovanú konzistenciu. Potom odstavíme.
3.
Prsia po vybratí z rúry necháme ešte 5 minút odpočívať a potom ich pokrájame na plátky. Podávame ich poliate s brusnicovou omáčkou. Ako príloha sa výborne hodí jemné zemiakové pyré.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Martin.Stipala
18.11.2018 12:15 | |
+7 -9
Prsia sa pečú 2/3 času zo strany kože a 1/3 času mäsa. Nie pol na pol!
Kim2001
4.3.2018 10:48 | |
+20 -8
Zásadná chyba je tá, že prsia sa musia dať na studenú panvicu !
goldenfish
29.9.2013 15:08 | |
+43 -27
Okrem toho, omacku k tomuto receptu som robila za pochodu, je to moj vymysel, a je hanba, ze ho vydavate za svoj.