Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou a syrom
4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
900
g
mleté hovädzie mäso
2
KL
soľ
1
KL
mleté čierne korenie
2
PL
hladká múka
1
ks
vajce
1
KL
oregano
1
stonka
rozmarín
1
KL
drvená rasca
1
ks
čili paprička
2
strúčiky
cesnaku
trochu
strúhanka
1
balíček
mozarella
4
hrste
parmezán
Paradajková omáčka
2
konzervy
lúpané paradajky
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
1
hrsť
bazalka
1
PL
tymian
1
štipka
soľ
1
štipka
mleté čierne korenie
trochu
olivový olej
postup
1.
V miske zmiešame mleté mäso s vajíčkom. Primiešame polovicu strúhaného parmezánu, rascu, oregano, čili papričku, rozmarín, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Zmes poriadne premiešame a necháme ju odstáť v chladničke.
2.
Z vychladnutej zmesi tvarujeme vlhkými rukami guľky, ktoré opečieme v rozpálenom oleji. Guľky vyberieme na tanier a vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Prilejeme paradajky, omáčku dochutíme tymianom, soľou a korením. Nakoniec do omáčky pridáme nasekanú bazalku.
3.
Mäsové guľky preložíme do zapekacej misy, zalejeme ich hotovou paradajkovou omáčkou, posypeme nastrúhanou mozzarellou, zvyšným parmezánom, pokvapkáme olivovým olejom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.