Polenta
4
porcie
20
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
2
ks
petržlen
2
PL
olej
250
g
kukuričná múka
400
ml
mlieko
trochu
soľ
postup
Cibuľu nakrájame na malé kocky, cesnak na plátky a petržlen nasekáme najemno. V hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme 3 minúty a zalejeme mliekom. Pridáme nasekaný petržlen. Dochutíme soľou a privedieme do varu. Následne stlmíme teplotu a a stáleho šľahania prisypávame múku. Miešame až kým nám kaša zhustne. Ak by kaša bola príliš hustá, dolejeme ešte trochu mlieka. Pre jemnejšiu chu môžeme priliať trochu smotany.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.