Medovkovo-ríbezľový závin ROSNIČKA
13
porcií
56
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
lístkové cesto
8
stoniek
medovka čerstvá alebo sušenej 2PL alebo kandizované lístky
1
pohár
džem ríbezľovo-jahodový
1
ks
vajce
PLNKA
250
g
domáci hrudkový tvaroh
2
PL
med
1/2
dl
sladká smotana
17
PL
ríbezle čerstvé alebo kompót
1
ks
vajce
10
g
cukor vanilkový DrOetker
1
PL
maizena DrOetker
1/2
KL
škorica mletá
1
ks
citrónová kôra z jedného citróna
postup
1.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,50 cm.
2.
Potrieme džemom a naň poukladáme lístky medovky alebo rozsypeme sušenú medovku.
3.
Na medovku rozotrieme rovnomerne plnku asi 1,50 cm od okrajov a po nej rozsypeme 13PL ríbetlí.
4.
Opatrne zvinieme, konce preložíme, dáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie, popicháme a povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom.
5.
pečieme v rozohriatej rúre cca 40 minút pri 170°C.
6.
PLNKA: Tvaroh dobre rozmiešame so smotanou, medom, celým vajíčkom a maizenou.
7.
Pridáme vanilkový cukor, škoricu, citrónovú kôru a opäť rozmiešame.
8.
Nakoniec primiešame mierne rozpučené 4PL ríbezlí.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
zuna7
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.