Kyslá fazuľová polievka s údeným mäsom
10
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
údená krkovička
1
liter
mäsový vývar
500
g
biela fazuľa
750
ml
mlieko
250
g
12 smotana na varenie
100
g
masť
100
g
hladká múka
100
g
cibuľa
10
g
cesnaku
20
g
mletá paprika
100
g
ocot
10
g
bobkový list
50
g
cukor
20
g
soľ
postup
1.
Prebratú fazuľu zalejeme studenou vodou a necháme namočenú 6-12 h. Varíme s pridaním bobkového listu do mäkka.
2.
Na mäkko uvarenú fazuľu zalejeme vývarom a zahustíme cibuľovou zápražkou, do ktorej sme pridali papriku, a rozriedime ju mliekom. Pridáme aj smotanu a varíme 30 min.
3.
Uvarenú polievku odstavíme a necháme vychladnúť, dochutíme octom, cukrom a soľou.
4.
Podávame teplú, nie však vrelú, kladieme do nej na kocky pokrájané údené mäso.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.