Zemiakové krokety so syrom
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
zemiaky
150
g
hrubá múka
2
ks
vaječný žĺtok
100
g
tvrdý syr
1
ks
vajce a strúhanka na obaľovanie
trochu
masť na vyprážanie
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
Umyté zemiaky uvaríme vo vode, potom ich ošúpeme a pretlačíme. Pridáme soľ, múku, žĺtky, mleté korenie, syr pokrájaný na kocky a všetko spolu spracujeme.
2.
Na doske posypanej múkou sformujeme z cesta malé valčeky ( krokety ), ktoré obalíme v rozšľahanom vajci a strúhanke. Vypražíme na horúcej masti z oboch strán do zlata.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.