Chlieb focaccia
ingrediencie
postup
Do hrnčeku vlažného mlieka s cukrom rozdrobíme kvasnice a necháme ich nakysnúť na teplom mieste. Na valček nasypeme múku, potom na dosku a vylejeme zdvihnuté kvasnice. Pridáme zvyšné mlieko spolu s olivovým olejom a soľou a dobre vypracujeme cesto, minimálne 10 minút. Výsledné cesto by malo byť hladké a pružné.
Z cesta vyformujeme guľu a pevne ju zabalíme do namočenej utierky. Vlhký balíček vložíme do misky a necháme v teple pekne nakysnúť.
Vykysnuté cesto ešte raz na pomúčenej doske prepracujeme. Vytvoríme dve menšie alebo jednú veľkú placku a necháme ešte asi 30 minút kysnúť. Potom do placky prstami urobíme jamky.
Focacciu bohato pokropíme olejom, rozložíme pokrájané olivy, ihličky rozmarínu, cibuľu, rajčiny a na záver posypeme soľou. Necháme ešte pár minút v kľude, pretože olivy a rozmarín potom lepšie držia v ceste. Pečieme v rúre predhriatej na 200°C približne 25 minút, až kým focaccia nezozlatne.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.