Jablká s omáčkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
jablko
15
dkg
cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1/4
liter
voda
1/4
liter
smotana na šľahanie
15
dkg
lekvár
podľa chuti
ovocie
postup
1.
Zo zrelých jabĺčok vyberieme jadrovník. Z cukru, vody a vanilkového cukru urobíme sirup a v ňom pod pokrievkou uvaríme jablká do mäkka.
2.
Pred do varením pridáme malé ovocie a chvíľu povaríme. Potom ich vyberieme a vychladíme. Poukladáme na misu, naplníme lekvárom, vrch ozdobíme šľahačkou a misu zalejeme sirupom s ovocím.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.