Domáce orechové rožky
4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Na cesto
450
g
polohrubá múka
50
g
práškový cukor
20
g
Hera
20
g
droždie
2
ks
žĺtok
150
ml
mlieko
Plnka
200
g
mleté orechy
200
ml
mlieko
80
g
práškový cukor
100
g
strúhanka
2
KL
kakao
2
ks
vaječný bielok
1
štipka
škorica
postup
1.
Z mlieka a kvasníc pripravíme kvások. Medzitým vymiešame žĺtky s cukrom a maslom, potom pridáme kvások, múku a štipku soli. Vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. orechy pomelieme a zmiešame ich s cukrom, mliekom, snehom z bielkov, kakaom, škoricou a postupne pridávame strúhanku, kým vznikne hustá hmota.
2.
Cesto rozdelíme na štyri diely, z každého vyvaľkáme asi 1,5 mm plat, ten rozkrájame na osem trojuhoľníčkov. Plníme ich orechovou plnkou a stočíme ich od širšej strany ku špičke. Na vymazanom plechu pečieme dozlatova. Po upečení ich posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.