Pečené koleno na pive
145
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
bravčové koleno
6
strúčikov
cesnaku
soľ
1
PL
mleté čierne korenie
5
ks
celé čierne korenie
3
ks
cibuľa
1/2
liter
čierne pivo
postup
1.
Použiť môžeme buď údené koleno alebo aj čerstvé koleno. Koleno vložíme do hrnca s horúcou vodou, pridáme korenie mleté aj celé, trochu osolíme ( len ak je neúdené ), pridáme očistenú cibuľu, ktorú prekrojíme na polovicu a taktiež pridáme cesnak, ktorý sme pred tým olúpali. Koleno varíme asi 1,5 hodiny.
2.
Koleno vyberieme necháme niekoľko minút vychladnúť. Potom koleno buď vykostíme alebo ho upečieme s kosťou. Na plech položíme koleno, kožu trochu môžeme narezať do kríža a vložíme ho do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Počas pečenia často polievame a podlievame čiernym pivom. Ku kolenu pridáme neolúpaný cesnak.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.