Vynikajúci letný karfiolový šalát podľa Radky
2
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
karfiol
1
ks
šalotka
1
ks
natvrdo uvarené vajce
Na dresing
1
PL
tatárska omáčka
3
PL
nízkotučný biely jogurt
1
ČL
horčica
postup
1.
Karfiol uvarime v slanej vode do polomakka, na tomto si dame obzvlast zalezat, pretoze ak bude makky, tak pri miesani nam vznikne kasa.
2.
Vajce uvarime natvrdo. Salotku ocistime a nakrajame na jemne pruzky…ak nemame salotku, tak pouzijme 2 jarne cibulky. Obycajnu cibulu, alebo cervenu cibulu neodporucam, pretoze budu v tomto stalate prilis vyrazne a stiplave. Zmiesame dresing.
3.
Uvareny karfiol nozom nakrajame na male kusky, vajce pretlacime cez mriezku. Vsetko v mise zmiesame a zapracujeme studenu omacku. Konzumujeme ako hlavne jedlo, alebo prilohu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.