Zákusok s červeným bretónom
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
150
g
práškový cukor
150
g
krupicová múka
PLNKA
1,5
dl
mlieko
10
g
krémový prášok so zlatým klasom
150
g
maslo
100
g
práškový cukor
30
g
oriešky
100
g
kryštálový cukor
1/2
dl
rum
4
PL
červený bretón
postup
1.
Žĺtky vymiešame s polovicou cukru, z bielkov ušľaháme sneh, pridáme druhú polovicu cukru a došľaháme. Pridáme ho k vymiešaným žĺtkom a zľahka primiešame krupicovú múku. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v rúre.
2.
Upečené cesto necháme vychladnúť a rozkrojíme na tri diely. Spodný natrieme červeným bretónom, na to natrieme plnku, priložíme druhý diel, ktorý pokropíme s prevareným cukrom rozmiešaným s rumom, potrieme plnkou a priložíme tretí diel.
3.
Vrch potrieme plnkou, pokrájame a posypeme pomrvenými orieškami. PLNKA: Časť mlieka dáme variť a pridáme krémový prášok rozmiešaný vo zvyšku mlieka a uvaríme. Maslo s cukrom vymiešame, postupne pridáme vychladnutý krém a vymiešame do penista.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.