Ríbezľové mafiny
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
polohrubá múka
1
PL
prášok do pečiva
100
g
práškový cukor
2
KL
citrónová kôra
1/4
KL
soľ
50
g
maslo
1
ks
vajce
250
ml
mlieko
200
g
ríbezle
postup
1.
Maslo necháme roztopiť. Potom ho vyšľaháme spolu s mliekom a vajcom. Prášok do pečiva pridáme k múke, potom pridáme cukor, strúhanú citrónovú kôru a štipku soli. Túto zmes pridávame po lyžiciach spolu s ovocím do tekutej masy. Opatrne premiešame.
2.
Pripravíme si papierové košíky, ktoré vložíme do mafinového plechu alebo prípadne do klasického plechu. Košíky naplníme cestom do 2/3, posypeme cukrom a necháme piecť asi 25 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.