Pridať recept

Teľací paprikáš

ingrediencie

1 kg
teľacie mäso
2 ks
zelená paprika
2 PL
rajčiakový pretlak
100 g
slanina
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
mletá pálivá paprika
2,5 dl
kyslá smotana

postup

1.
Pokrájame slaninu, roztopíme ju a opražíme na nej cibuľu pokrájanú nadrobno do zlata, pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a trošku podusíme. Potom pridáme pokrájané mäso na malé kocky, opražíme, posypeme pálivou paprikou, pridáme zelené papriky pokrájané na prúžky, rajčiakový pretlak a trošku studenej vody, zakryjeme a dusíme asi hodinu.
 
2.
Ako náhle sa voda vydusí a mäso je mäkké, pridáme kyslú smotanu a ešte osolíme a opaprikujeme paprikou. Servírujeme s ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať