Teľací paprikáš
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
teľacie mäso
2
ks
zelená paprika
2
PL
rajčiakový pretlak
100
g
slanina
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
mletá pálivá paprika
2,5
dl
kyslá smotana
postup
1.
Pokrájame slaninu, roztopíme ju a opražíme na nej cibuľu pokrájanú nadrobno do zlata, pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a trošku podusíme. Potom pridáme pokrájané mäso na malé kocky, opražíme, posypeme pálivou paprikou, pridáme zelené papriky pokrájané na prúžky, rajčiakový pretlak a trošku studenej vody, zakryjeme a dusíme asi hodinu.
2.
Ako náhle sa voda vydusí a mäso je mäkké, pridáme kyslú smotanu a ešte osolíme a opaprikujeme paprikou. Servírujeme s ryžou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.