Zemiakový šalát
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,5
ks
zemiaky
1
ks
majonéza
1
ks
tatárska omáčka
1
pohár
sterilizovaná mrkva s hráškom
1
pohár
kyslé sterilizované uhorky
cibuľa podľa chuti
soľ
mleté čierne korenie
trocha smotany na zjemnenie
postup
1.
Zemiaky poriadne očistíme a dáme ich variť v šupke do osolenej vody. Keď sú zemiaky mäkké, vyberieme ich a necháme prechladnúť. Potom ich ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Pridáme k ním mrkvu a hrášok, nakrájanú cibuľu, kyslé uhorky a tatársku s majonézou.
2.
Poriadne premiešame a dochutíme soľou a čiernym korením. Pre kyslejšiu chuť prilejeme trocha šťavy z kyslých uhoriek. Ak by bol šalát veľmi tuhý, môžme ho zjemniť troškou smotany.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
helkahelenka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.