FOTORECEPT: Cibuľový špaldový chlebík z ražného kvásku
stredná
náročnosť
ingrediencie
Kvások
200
g
zemiaky
2
PL
domáci kvások
150
g
ražná múka
240
ml
voda
Cesto
1
hrsť
ľanové semienka
1
kg
špaldová múka
200
g
zemiaky
1
ks
cibuľa
1
hrsť
slnečnicové semienko
teplá voda
soľ
postup
1.
Večer pred pečením si urobíme kvások: 200g uvarených a vychladnutých zemiakov rozpučíme a dáme do misky. Pridáme 2 PL ražného kvásku, 150g múky a 240ml vlažné vody. Necháme v teple zakryté fóliou nakysnúť do rána.
2.
Na druhý deň pridáme do misy s napučanm kváskom 1kg špaldovej múky a ľanové semienka, ktoré sme si večer pred tým namočili do vody.
3.
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kúsky.
4.
Pridáme hrsť slnečnicových semienok apostrúhame 200 g uvarených zemiakov.
5.
Spracujeme cesto a dáme na 5 hodín kysnúť na teplé miesto (áno, je to veľa, ale toto cesto je ťažké a trvá dlhú chvíľu, kým nakysne).
6.
Potom cesto rozdelíme na pomúčenej doske na 2 časti a vložíme do ošatiek, kde ich necháme nakysnúť ešte aspoň hodinu.
7.
Potom prevrátime chlebíky z ošatiek na plechy, potireme vodou a pečieme na funkcii teplovzdušné pečenie 20 minút na 225 stupňov. Potom plechy vymeníme (spodný dáme hore a horný na spodok) a pečieme ďalších 25 minút na 180 stupňov.
8.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.