Výborná štóla
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
múka polohrubá
1
ks
droždie
60
g
práškový cukor
1
ks
vanilkový cukor
2
ČL
škoricový cukor
150
ml
mlieko
štipiek
soľ
podľa chuti
citrónová kôra
200
g
maslo
80
g
posekané mandle
50
g
hrozienka
50
g
sušené višne
130
g
miesane kandizovane ovocie
3
PL
tuzemský um
1
ks
vajce
10
dkg
maslo
podľa chuti
práškový cukor
postup
1.
Hrozienka,kandizované ovocie a sušené višne zalejem umom a necháme odstáť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Do muky dáme vymiešané maslo s cukrom,v mlieku vykysnutý kvások,vanilkový a škoricový cukor,citrónovú kôru,štipku soli a vajce.Vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.
2.
Potom pridáme posekané mandle,v ume namočené hrozienka,višne a ovocie.Z cesta vytvarujeme valček a znova necháme nakysnúť.Cesto rozvaľkáme tak aby v strede bolo tenšie a na krajoch hrubšie.Hrubší kraj preložíme cez tenší stred k druhému hrubšiemu kraju.
3.
Štólu dáme na plech vyloženým papierom a pečieme. Upečenú štólu potrieme rozpusteným maslom a posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
kvietocek.2812
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.