Maková torta
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
CESTO
150
g
maslo
100
g
práškový cukor
3
ks
vajce
100
g
polohrubá múka
1
ČL
kypriaci prášok
75
g
nezomlety mak
PLNKA
130
g
práškový cukor
200
g
maslo
trochu
šťava z polovice citróna
ZDOBENIE
200
g
biely marcipán
1
ks
šľahačka
postup
1.
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a s maslom.Po lyžiciach pridávame muku,kypriaci prášok a mak.Z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka ho zamiešame do cesta.Cesto nalejeme do tortovej formy a upečieme.
2.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom a citrónovou šťavou.Vychladnutý korpus prekrojíme na 2 polovice.Jednu časť natrieme plnkou a prikryjeme druhou. Povrch a boky potrieme plnkou a odložíme na 3 hodiny do chladu.
3.
Marcipán rozvaľkáme medzi dvoma potravinárskymi fóliami a prenesieme na tortu a celú ju s nim obalíme. Pokrájame a podávame so šľahačkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
kvietocek.2812
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.