Pridať recept

Babkine koláče

6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1 balíček
kypriaci prášok
3 ks
žĺtok
200 ml
olej
500 g
hladká múka
soľ
muškátový kvet

Náplň

2 ks
žĺtok
hrozienka
100 g
cukor
2 balíčky
tvaroh
slivkový lekvár

Kvások

42 g
droždie
2 PL
cukor
250 ml
mlieko
polohrubá múka
2 ks
vajce

postup

1.
Z mlieka, múky, cukru, droždia a vajíčok spracujeme kvások a vlejeme ho do hladkej múky. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
 
2.
Náplň z tvarohu si pripravíme, ak zmiešame tvaroh, cukor a žĺtky. Vrch koláčov ozdobíme slivkovým lekvárom.
3.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 diely a potom každý ešte na 12 kúskov, ktoré vyvaľkáme. Na každý kúsok dáme tvarohovú náplň a 2-3 hrozienka. Koláč uzatvoríme. Navrch dáme lyžičku lekváru. Okraje potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodový zákusok
Svieže dezerty, zákusky a koláče z jahôd a tvarohu, ktoré zbožňujeme
Desať fantastických inšpirácií z tvarohu a jahôd.
Domáci slivkový džem
Slivkový lekvár v špajze nesmie chýbať! 9 skvelých receptov!
Overené recepty na domáci slivkový lekvár. Miešaný, nemiešaný, so škoricou, s jablkami, s rumom, či portským...
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...
Rezance s tvarohom a slaninou
Prázdna chladnička? Beriem tvaroh a robím tieto lacné pochúťky, hotové behom pár minút a sýta celá rodina!
Za málo peňazí - veľa muziky! Inšpirujte sa a varte lacno, dnes tieto pochúťky s tvarohom.