Knedlíčky s jahodami a kakaom
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
krupicová múka
20
g
maslo
500
g
jahody
40
g
maslo
60
g
práškový cukor
40
g
kakao
2
dl
mlieko
1
ks
vajce
podľa chuti
voda, soľ
postup
1.
Do preosiatej múky nalejeme vriace mlieko s maslom, osolíme a miešame, kým nevznikne polotuhé cesto. Do vychladnutého pridáme vajce a vypracujeme cesto.
2.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme na 1/2 cm hrúbku a pokrájame na rovnaké štvorčeky, do ktorých zabaľujeme čisté jahody. Uvarené knedlíčky posypeme kakaom, práškovým cukrom a polejeme trochu maslom.
Podobné recepty
Vieme, čo treba pridať do marinády a mäso sa bude doslova rozplývať na jazyku, len jedna surovina navyše, toto je ona!
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.