Pridať recept

Knedlíčky s jahodami a kakaom

ingrediencie

400 g
krupicová múka
20 g
maslo
500 g
jahody
40 g
maslo
60 g
práškový cukor
40 g
kakao
2 dl
mlieko
1 ks
vajce
podľa chuti
voda, soľ

postup

1.
Do preosiatej múky nalejeme vriace mlieko s maslom, osolíme a miešame, kým nevznikne polotuhé cesto. Do vychladnutého pridáme vajce a vypracujeme cesto.
 
2.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme na 1/2 cm hrúbku a pokrájame na rovnaké štvorčeky, do ktorých zabaľujeme čisté jahody. Uvarené knedlíčky posypeme kakaom, práškovým cukrom a polejeme trochu maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.