Syrové slimáky
5
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
šálky
hladká múka
1
ks
vajce
1
ks
sušené droždie
1
šálka
teplá voda
trochu
cukor
2
šálky
strúhaný syr
trochu
soľ
trochu
vegeta
1/4
šálka
rozpustené maslo
postup
1.
zarobíme si kysnuté cesto.Z teplej vody a trošky cukru a sušeného droždia urobíme kvások, ktorý zapracujeme do múky a vymiesime pevné cesto. To necháme podkysnúť cca 40 minút.
2.
Cesto si vyvaľkáme a potrieme maslom, posypeme syrom a zrolujeme do rolády (kto chce môže aj cesnak pridať).Zrolované krájame na hrubšie slimáky tie vkladáme ešte surové do košíčkov, alebo do mafinových formičiek.
3.
Pečieme cca 20 minút vo vyhriatej rúre na 180°C.Podávame ako slané pečivo k vínu, alebo ako pečivo k predjedlám či šalátom.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.