FOTORECEPT: Viedenské rezy
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
250
g
práškový cukor
1
ks
vanilkový cukor
125
ml
olej
125
ml
mlieko
300
g
polohrubá múka
1/2
balíček
prdopeč
3
ks
šľahačka v prášku
1
ks
pomazánkové maslo
1
téglik
kyslá smotana
cukor na ochutenie
1
liter
džús 100
2
ks
Zlatý klas
2
balíčky
dlhé piškóty
poleva na ozdobenie
1
ks
želatína
postup
1.
Takže urobíme si cesto: žĺtka vymiešame s cukrami, vlejeme mlieko a olej, vsypeme múku s prdopečom, a nakoniec jemne vmiešame vyšľahaný sneh. Dáme upiecť na 180 st. Dĺžku neviem, ja som to sledovala,či je upečené. (hmm cesto chutilo,aj surové, musela som olízať lopatku:)
2.
Trocha džusu si odložíme. Zo zvyšku a zlatých klasov uvaríme puding, dochutíme 5 čl cukru. Vychladíme
3.
Pripravíme si šľahačkový krém: vyšľaháme si šľahačky s mliekom podľa návodu. (používam teraz v sáčkoch,lebo neviem čím to je, ale s tými smotanovými šľahačkami mám v poslednej dobe problém vyšľahať dobre). Potom si vymiešame v miske smotanu a pomazánkové maslo do hladkej masy( uups, viečko z masla mi nejak odletelo pri otváraní:))
4.
Musíme poriadne vyšľahať, aby sa nerobili hrudky. Potom zmes všľaháme do vyšľahanej šľahačky. Dochutíme podľa potreby cukrom. Celé poriadne prešľaháme a uložíme nachvíľu do chladničky. Dáme si napučať želatínu, potom ju rozpustíme a všľaháme do krému,znova dobre prešľaháme.
5.
Vychladený korpus natrieme pudingom, na to navrstvíme šľahačkovú plnku, uhladíme. tip: vychladené cesto dajte späť do formy,alebo odrazu nechajte vychladiť vo forme, plnky sa budú lepšie vrstviť.
6.
Piškóty namáčame v džúse dochutenom s rumom. Ukladáme na vrch koláča. Hm pekne mi to vyšlo akurát :) Vrch pofrkáme čoko polevou. Dáme stuhnúť
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
smuuk043
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.