Polenta s zeleninovou zmesou
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
kukuričná krupica
100
g
strúhaný syr
1
PL
olej
1/2
liter
mlieko
1/2
liter
zeleninový vývar
750
g
paradajka
1
ks
červená paprika
1
ks
šalotka
tymian
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Kukuričnú krupicu premiešame so strúhaným syrom a prehrejeme v hrnci s lyžicou oleja. Potom prilejme mlieko a vývar. Uvedieme do varu za stáleho miešania a varíme na miernom ohni. Varíme kým zo zmesi neostane kaša. Potom zložíme z ohňa a necháme ešte asi 15 minút napučať.
2.
Olúpeme paradajky a ich dužinu nakrájame na menšie kúsky. Papriku umyjeme pod studenou vodou a nakrájame ju na menšie kúsky. Taktiež šalotku olúpeme a nakrájame ju nadrobno. Zvyšný olej zohrejeme na panvici a šalotku na ňom podusíme do sklovita. K cibuli pridáme paradajky, tymián a papriky. Varíme asi 10 minút. Pripravenú omáčku dochutíme korením a soľou. Podávame tak, že polentu nakrájame na obdĺžniky a na povrch každého servírujeme pripravenú zeleninovú zmes.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.