Pridať recept

Karfiolové kari

ingrediencie

700 g
karfiol
500 g
zemiaky
1 ks
cibuľa
1 PL
olej
1 strúčik
cesnaku
2 PL
kari
500 ml
zeleninový vývar
150 g
mrazený hrášok
2 PL
solamyl
100 g
smotana na šľahanie
ks
mleté čierne korenie
ks
soľ
ks
vajce

postup

1.
Na začiatok očistíme karfiol a rozoberieme ho na ružičky. Umyjeme ho a necháme odkvapkať. Zemiaky olúpeme a umyjeme. Nakrájame ich na kocky asi 2 cm veľké. Cibuľu olúpeme, nadrobno nakrájame a speníme na rozpálenom oleji. Cesnak olúpeme a pretlačíme ho k cibuli. Pridáme karfiol, zemiaky a všetko spolu dusíme.
 
2.
Poprášime kari a krátko osmažíme. Zalejeme vývarom a dusíme asi 12 minút. Potom pridáme hrášok a na miernom ohni dusíme ďalšie 3 minúty. Solamyl zmiešame dohladka so smotanou a tekutinu zahustíme. Všetko podľa chuti osolíme a okoreníme. Pokrm podávame s celozrnným chlebom a vajíčkom na tvrdo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Varený karfiol
Spoznajte zdraviu prospešné účinky nenápadnej bielej hlávky!
Kedy ste si naposledy pripravili niečo z karfiolu? Táto skvelá zelenina je chutná, môžete ju pripraviť na mnoho...
Manuál pre milovníkov kari
Manuál pre milovníkov kari: Poradíme, ako pripraviť to tradičné i rôzne iné verzie
Dlhé roky bola predstava slovenských kuchárov o kari taká, že pridali do jedla žltú zmes korenín, v ktorej...
Beriem kyslú smotanu, vajce, múku a karfiol už inak nerobím! Najlepšie cestíčko a perfektná večera bez
Beriem kyslú smotanu, vajce, cesnak a karfiol už inak nerobím! Najlepšie cestíčko a perfektná večera bez vyprážania je na stole!
Perfektné cestíčko, ktoré si zamilujete! Odkedy mám tento recept, klasický trojobal už vôbec nerobím.
Tieto zeleniny fungujú najlepšie na zdravšie čipsy
Zdravá alternatíva čipsov: Lupienky z tejto netradičnej suroviny chutia vynikajúco!
Zemiaky sú základom chrumkavých lupienkov, ktoré poznáme a milujeme. Ale vedeli ste, že existuje mnoho...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...