Pridať recept

FOTORECEPT: Palacinková roláda

5
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
palacinky
1 pohár
čerstvé jahody
1 pohár
jahodový džem
1 ks
šľahačka v prášku
150 ml
mlieko

postup

1.
Urobíme si klasické palacinky, recept na ne som nepísala.
Fotorecept: Palacinková roláda
Fotorecept: Palacinková roláda
Zdroj: domi4199
 
2.
Poukladáme ich na papier na pečenie tak, že ich dávame do radu, aby sa z dvoch tretín prekrývali. Na začiatok a na koniec som dala polovičnú palacinku, aby tam nebola len jedna vrstva.
Fotorecept: Palacinková roláda
Fotorecept: Palacinková roláda
Zdroj: domi4199
3.
Potrieme jahodovým džemom
Fotorecept: Palacinková roláda
Fotorecept: Palacinková roláda
Zdroj: domi4199
4.
a vyšľahanou šľahačkou Dr.Oetker. Podľa potreby ju môžeme osladiť vanilkovým cukrom.
Fotorecept: Palacinková roláda
Fotorecept: Palacinková roláda
Zdroj: domi4199
5.
Poukladáme tesne vedľa seba celé jahody.
Fotorecept: Palacinková roláda
Fotorecept: Palacinková roláda
Zdroj: domi4199
6.
Pomocou papiera zvinieme do rolády.
Fotorecept: Palacinková roláda
Fotorecept: Palacinková roláda
Zdroj: domi4199
7.
Keďže som mala nejaké vysoké jahody, dobre sa cesto neprekrylo. Problém som vyriešila položením polovičných palaciniek. Zabalíme do papiera a dáme stuhnúť do chladničky asi na hodinu. Potom roládu nakrájame na plátky hrubé asi 3 cm. Snažíme sa vždy prerezať jahodu v strede. A mlsné jazýčky si prídu na svoje.
Fotorecept: Palacinková roláda
Fotorecept: Palacinková roláda
Zdroj: domi4199
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Palacinky
Žiadne mlieko a chuť úžasná! Toto sú najlepšie palacinky bez mlieka, univerzálne cesto aj na lievance
Máte radi palacinky, ale nemáte či dokonca nemôžete mlieko? Máme riešenie!
TOP
Palacinky na sladko 17x inak: Krehké a ľahučké cesto, netrhajú sa, nelepia sa! Stačí pridať jednu surovinu a neoľutujete
Palacinky na sladko 17x inak: Krehké a ľahučké cesto, netrhajú sa, nelepia sa! Stačí pridať jednu surovinu a neoľutujete
Krásne nadýchané a jemné palacinky v tých najlepších receptoch. S týmto cestom vyčarujete úžasné zamatové palacinky!
Palacinky
Ľahučké a krásne tenké palacinky, netrhajú sa, nelepia sa! Pri príprave si dávajte pozor na túto CHYBU, robí ju úplne každý! (recepty)
Palacinky sú na našom stole celkom bežné. Sú chutné, lacné a možno ich použiť ako základ mnohých jedál,...
Ktorá múka je na palacinky najlepšia? Objasníme vám to
Ktorá múka je na palacinky najlepšia? Objasníme vám to
Ako pripraviť cesto na palacinky, aby bolo chrumkavé a mierne nadýchané? Je možné pripraviť palacinky z tmavej,...