Pridať recept

Parená knedľa

ingrediencie

750 g
polohrubá múka
1 ks
sušené droždie Dr.Oetker
3 ks
vajce
300 ml
teplé mlieko
1/2 KL
trstinový kryštálový cukor
50 ml
olej podľa potreby - mne stačilo 60 ml

postup

1.
Zmiešame si múku, droždie, soľ a cukor. Pridáme vajcia, mlieko a 50 ml oleja (podľa potreby pridávame viac, ale maximálne 100 ml - tak aby cesto nebolo veľmi hutné, musí byť také akurát na vyhratie :D :) ). Prikryjeme čistou utierkou a dáme vykysnúť na teplé miesto (v mojom prípade som ho zavrela do vypnutej rúry) tak na hodinu.
Parená knedľa
Parená knedľa
Zdroj: goldensmile
 
2.
Potom si vytvarujeme 2 knedle (alebo 1 a zvyšok si necháme na buchtičky alebo čo tam po knedle a spravíme si iba buchty :D ), ktoré si potrieme z každej strany olejom a popicháme vidličkou (v prípade buchtičiek iba potrieme ale vidličku necháme bokom a naplníme nutelou alebo lekvárom :) ).
3.
Do hrnca si nalejeme kus vody (tak aby končila pod parákom - nedotýka sa dna paráka) dáme parák, tak aby jeho strany boli mierne vytočené hore, potrieme ho olejom, vodu privedieme k varu, na parák položíme knedľu (každú robíme zvlásť) a prikryjeme pokrievkou - oheň znížime. Takto ju necháme, bez toho, aby sme nakúkali pod pokrievku! 35 min (v prípade buchtičiek 15 min). Po vybratí ju prikryjeme utierkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Pozná ho azda každý milovník alpských zjazdoviek. Tradičná rakúska knedľa Germknödel zasýti každého...
TOP
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu parenú knedľu a tento TRIK si zapamätajte
Aj vám sa parená knedľa vždy prilepí na parák? Odteraz sa vám to už nikdy nestane! Pozrite sa, čo stačí urobiť:
Lepia sa? Naučte sa jednoduchý trik! Zemiakové gule ešte nikdy neboli lepšie
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Ako pripraviť najlepšie cesto na zemiakové gule? Skúste tieto jednoduché triky a už nikdy sa vám nebude lepiť na ruky.