Židovský medovník
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
ml
med
8
PL
trstinový cukor
16
PL
zmäknuté maslo
3
ks
vajce
1/2
hrnček
polohrubá múka
1
PL
instantná káva
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
KL
mletá škorica
3/4
hrnček
na sucho opečené vlašské orechy
postup
1.
Maslo si utrieme s cukrom, pridáme vajcia a med. Zmiešame si múku, kypriaci prášok, instantnú kávu a škoricu a pridáme k maslovej zmesi.
2.
Nakoniec vmiešame opatrne orechy a dáme piecť vo vymazanej a múkou vysypanej formy ( cca 20x35 alebo kruhová s priemerom tak 24 cm). Pečieme 25-30 minút na 190 stupňoch (ale POZOR - ľahko sa zvrchu a zbokov pripáli, nakoľko je tam dosť medu, tak ak sa vám zdá, že je už dosť hnedý zvrchu tak ho prikryjeme papierom na pečenie).
3.
Papáme až keď úplne vychladne (horúci je ťažký a necítiť veľmi chuť - keď vychladne cítiť fajnú medovo-orieškovú príchuť :) ).
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.