FOTORECEPT: Orechová torta s višňami
8
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
mandle alebo vlašské orechy
150
g
maslo Hera
3
ks
vajce
1
štipka
soľ
200
g
kryštálový cukor
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
plnka
500
g
vykôstkované višne
1
balíček
tortové želé Dr Oetker, extra silné
250
ml
višňový džús
200
g
cukor krupica
1
balíček
šľahačka v prášku
125
ml
mlieko
podľa chuti
višne na zdobenie
postup
8.
Cesto vlejeme o tortovej formy (lepšie je dať papier na pečenie)
9.
Takto naplnenú formu dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 30 minút.
10.
Korpus po upečení vyberieme, stiahneme papier a necháme na mriežke vychladnúť. Potom asi jednu tretinu z neho odrežeme(plát) ten použijeme na mrveničku.
11.
Pripravíme si krém. Višňový džús zmiešame s cukrom, a pridáme tortové želé podľa návodu na sáčku. Uvaríme podľa návodu. Ku koncu pridáme odkôstkované višne. Necháme chladnúť.
12.
Medzitým si zo šľahačky v prášku (podľa návodu) s mliekom vyšľaháme šľahačku.
13.
Keď začne višňová zmes so želatínou rôsolovatieť, tak ju zamiešame do snehu.
14.
Korpus potom dáme zas do formy a navrstvíme naň tento krém a posypeme mrveničkou, získanou namrvením jedenej tretiny korpusu,posypeme celú tortu.Potom treba dať tortu do chladu aspoň na jednu hodinu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.