FOTORECEPT: Vanilkový baranček
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
múka polohrubá
100
g
múka hladká
250
ml
vlažné mlieko
175
ml
olej rastlinný
1,5
KL
cukor
10
g
čerstvé droždie
1
ks
vajce
1
štipka
soľ
Plnka
200
ml
mlieko
1
ks
Zlatý klas
200
g
maslo
200
g
cukor práškový
2
ks
žĺtok
postup
2.
Všetky suroviny na koláčiky vložím do pekárničky a nastavím miešanie a následne kysnutie. Potom nasilu proces ukončím a pracujem ďalej s cestom.
6.
Kým mi cesto kyslo, tak som si spravila plnku. V mlieku som rozmiešala zlatý klas, po uvarení krému som ho nechala schladiť.
7.
Žĺtky, cukor a maslo som vymiešala do peny. Po vychladnutí plnky som vmiešala vyšľahané žĺtky.
8.
Potom som natrela plnkou cesto, a zvinula som ho do rolády.
9.
Roládu som krájala na kúsky cca 2-2,5 cm hrubé a tieto som kládla na plech(s podložkou), do tvaru barančeka. Hlavu, nohy a chvost som spravila z čistého cesta, oko zo sušených brusníc(hrozienka) Po potretí rozšľahaným vajcom som ho dala do vyhriatej rúry piecť.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.